Thursday, November 10, 2022

Baka Prase vratio glavni YouTube kanal ali postao kockar

Verovatno imate utisak zadnjih dana da se drama između Bogdana Ilića i Željka Mitrovića stišala ili da je čak završena. Željko Mitrović se odavno i ne oglašava po pitanju Baka Praseta, jednostavno je zauzet svojom novom televizijskim kanalom Insta TV. Ironija je u tome što je navodno ta ideja bila ideja Baka Praseta još dok je Baka Prase bio u poslovnim odnosima sa Željkom Mitrovićem. Sa jedne strane takmičenja i muzički bendovi baš i nisu neko područje koje preferira Baka Prase ali sa druge strane ni reč Insta nije u rečniku kojeg bi se Željko Mitrović setio. Ideja je verovatno bila da televizija bude interaktivna sa društvenim mrežama. I to sada jeste i to prva u Srbiji; ali ideja je navodno ukradena od Baka Praseta koji je verovatno imao ideju i sam da napravi takvu televiziju. Gašenjem Baka Prasetu YouTube kanala, Instagram profila, da ne spominjemo pravljenje lažnog dokumentarca protiv Baka Praseta, svih onih laži i napada preko jutarnjeg programa Pink televizije i ne isplaćivanje ugovorenog ogromnog finansijskog duga prema Baka Prasetu, možemo realno pomisliti da je Željko Mitrović ovde definitivno pobedio. U svakom slučaju naneo je ogromnu štetu Baka Prasetu. Ali onda se desila nova vest. Baka Prasetu vraćen glavni YouTube kanal sa preko 2 miliona subskrajbera. Možete pogledati ovde.


( Pobedio sam - vodim Željka Mitrovića na sud! )

Baka Prase je izjavio kako je YouTube pokušao da nezakonitim putem, kršenjem autorskih prava i svašta nešto ugasi Baka Prase kanalBaka Prase je slao email-ove YouTube-u; što ni malo nije jednostavna procedura. Jednostavno, kada vam ugase kanal ili urade bilo kakvu nepravdu; vi nemate kome da se obratite. Niko ne priča sa vama! Kako je Baka Prase uspeo da kontaktira bilo koga iz YouTube kompanije je prosto neverovatno. Meni su u jednom video-u koji je programerski video; na mom kanalu; zaveli da ja kršim autorska prava neke pesme. Ironija je da ja ne koristim nikakve pesme u svojim video-ima. Ali da nađem nekoga da se požalim, to je nemoguća misija. Tako da nisam ni pokušavao. Sve u svemu YouTube je odgovorio Baka Prasetu i presudio na stranu Baka Praseta i tek onda je vraćen Baka Prase kanal . Ono što želim istaknuti; taj kanal se nije vratio sam od sebe; već velikom borbom Baka Prasetu. Po pitanju Instagram profila; postoji takođe neka šanse da se i taj nalog vrati; mada postavlja se pitanja da li je to uopšte neophodno. Baka Prasetu su i pre brisali Instagram profile. Novi Baka Prase Instagram profil možete zapratiti ovdeBaka Prase se takođe zahvalio svima koji su ostali uz njega i sve one koji ga podržavaju u ovoj neravnopravnoj borbi. Za svo ovo vreme i pod svim ovim medijskim pritiscima i odlascima u policiju; Baka Prase nije pao u depresiju ali je navodno imao depresivne epizode. Njegov novi YTkanal Baka Prase 2 iako je imao ogromne preglede; nije imao mnogo stvari kao što je da uđete u trejding zato što su Baka Praseta proglasili rizičnom ličnošću.

Kakva je situacija sa tužbama?

Ukoliko niste upućeni pogledajte moje prethodne druge postove vezane za Baka Praseta; na sadržaj veb stranici; ali ako jeste onda znate da je Željko Mitrović iskoristio poziv u goste Baka Praseta na njegovu Pink televiziju i da je koristeći te stare snimke na Baka Prase kanalu iskoristio da udari tri strike-a – prekršaja istovremeno; kao povredu autorskih prava; i da mu se kanal jednostavno automatski ugasio. Što bi Baka Prase to nazvao analogijom; Pozvao me na večeru pa mi zabio nož u leđa! Baka Prase  je na sve to uspeo da pošalje žalbe; što za YouTube znači da je pokrenuo pravni spor i potom obradio taj postupak u skladu sa zakonom. Takođe je napomenuto da to traje neko vreme i da treba ostati strpljiv što je Baka Prase i uradio. Podsećamo vas i da je kod naših pravosudnih organa Željko Mitrović ali i još nekih ličnosti: su pokrenuli masu nekih optužbi protiv Bogdana Ilića ali je i on pokrenuo tužbe protiv njih. On se takođe uzda u naš pravosudni sistem i nada se da neće biti nikakve korupcije od strane Željka Mitrovića što je za očekivati ali se isto nada i pobedi. Protiv Baka Praseta je pokrenuta čak krivična prijava na šta se Baka Prase oglasio u žalbi tvrdeći da je video fair use, da po zakonu ima pravo da komentariše sadržaj nacionalne televizije jer je nacionalna frekvencija pripada građanima Srbije i on je građanin. Video je delo koje sadrži komentare i kritiku sadržaja, korišćen je samo mali deo originala; originalno delo nije vlasništvo Pink Media Grupe, originalni video nije glavni deo video-a, korišćen je samo zbog komentara i ni na koji način nije štetio originalnom delu itd. Tako ako pravosudni organi budu radili pravedno svoj posao Baka Prase definitivno dobiva sve na sudu. Na nama je samo da sačekamo i vidimo razvoj događaja. Prijatelji i kolege Baka Praseta su apelovali i posavetovali Baka Praseta da skine sav sadržaj gde se pojavljuju isečci sa Pink televizije što je on i uradio ali jednostavno neće da briše ni jedan video koji ekspozuje Željku Mitrovića jer on smatra da ta video-a govore istinu i činjenice protiv Željka Mitrovića.

Kako je Baka Prase postao kockar?

Pre jedno deset dana početkom novembra 2020 godineBaka Prase je u lajv prenosu otišao da igra neku vrstu kockarskih igrica. Tu noć je uspeo dobiti od tih igrica preko 50 000$ američkih dolara. Prvo mnogi nisu verovali u te dobitke, ali i pored kriptovaluti koje koristi platforma za te igrice; novac koji je dobio je pravi. U više navrata je u svojim lajv nastupima pokazivao pratiocima kako prebacuje novac sa platforme za igru na svoj račun.

( Noć kad je Baka Prase dobio preko 50 000 američkih dolara )

E sad kad osvojite toliki novac, jednostavno toj platformi nije više moguće odoleti. Tako da je Baka Prase nastavio skoro svako veče da pravi nove lajvove gde uz podršku svojih prijatelja, čak i Anja-e BlaaBaka Prase  rizikuje skoro svako veče samo na jednom ulogu od 1000$ do 2000$, da ne govorimo o desetinama drugih koje često prelaze 100$. Sa svojim kockarskim turizmom Baka Prase ume i da zaradi ili da kažem da po neku noć zna da završi sa dobitkom. Sve u svemu svi znamo da kockanje nije dobro i kako se to na kraju završi. Ja lično se divim njegovoj trenutnoj sreći iako to lako ume da se okrene. Ja se sam pitam šta bi sve mogao da sad odmah uradim u svom životu da dobijem 50 000$. Možda bi i ja nešto od toga ostavio da i dalje rizikujem kao on, ali definitivno se nebi usudio ni da probam tako nešto. Ja sam sve o kockanju naučio još kao dete čitajući knjigu Kockar od Fjodora Mihailovića Dostojevskog. Naravno neki to ljudi uče na teži način i na vlastitoj koži. Kao programer znam da je svaki software za kocku na neki način namešten da se gubi. Naravno ne radi se to tako da igrica nikad ne daje jer je onda nikad niko nebi igrao; ali bez obzira koliko davala to nije ni približno koliko je prethodno uzela od svih igrača. Zato se i kaže da kuća uvek dobija. Ako naletite na neki od Baka Prase video-a gde jasno piše „Ne kockajte, ne možete da dobijete!“; videćete Baka Praseta kako i dobija i gubi, pa šta prevlada.   



  






    

No comments:

Post a Comment