Sunday, October 02, 2022

Pink ugasio Baka Prase kanal, ali se kreirao novi, Baka Prase 2

Najveća noćna mora svakog Jutjubera jeste da mu se ugasi YouTube kanal. Postojale su indicije i pretpostavke da će Željko Mitrović ugasiti kanal Baka Prase; zar za tu svrhu nije pravio i svoju peticiju; ali da će zaista ići toliko nisko; to je stvarno dno dna. Na YouTube sceni imate drame svaki dan; ali se ne ide tako bedno i jadno da se nekom gasi YouTube kanal. Zamislite sada da se fanovi Baka Praseta udruže i ugase zvanični kanal Pink televizije?Ali ko bi želeo da nema Pink kanala na YouTube-u Zadruga je neka druga priča. To su crvene linije i opšte pravilo svakog Jutjubera. Možeš dramiti koliko god hoćeš ali se ne gasi nekom YouTube kanal. Da stvar bude još jadnija; Baka Prase kanal je ugašen prijavljivanjem povrede autorskih prava za tri video-a od pre više od 4 godine, na kojima su snimci Baka Praseta kad je gostovao na Pink  televiziji. Što bi Baka Prase rekao: „To vam je klasika, kao ono pozoveš nekog lika na večeru i onda mu zabodeš nož u leđa!“. Za one koji ne znaju; što se tiče pravila YouTube-a, stvar je vrlo jednostavna. Na svom YouTube kanalu možeš napraviti tri Strike – prekršaja, gde vam se uklanjaju sporni video-i i kod trećeg prekršaja gasi vam se kanal. Sa druge strane Pink televizija koristi video sadržaj i slike Baka Praseta za svoje emisije i dokumentarce bez ikakve novčane naknade ili prekršaja. Valjda se to tako može i radi. Ali jednostavno nije fer.


 ( Novi YouTube kanal Baka Prase 2, za manje od 24h, preko 100 000 subskrajbera )

Sve u svemu svaki Jutjuber je ogorčen ovakvim postupkom Željke Mitrovića osim možda Muđe; jednog od najjači Balkanski Jutjubera; koji se totalno drži po strani i ne želi da ima ništa sa ovom dramom. Njegov YouTube kanal traje već 9 godina. Za razliku od njega svaki danom viđamo podršku drugih Jutjubera Baka Prasetu ali poprilično suzdržanu. Niko ne želi da ratuje umesto Baka Praseta niti da rizikuje da takođe izgubi svoj YouTube kanal. Cela stvar je poprilično emotivno uzdrmala i Baku Praseta i mnoge druge, ali to ga nije zaustavilo da kreira novi YouTube kanal i nazove ga Baka Prase 2. Na novom kanalu se obratio jednim kratkim videom i jasnom porukom: „Ali ne verujem da ću da odustanem, ne verujem da ću da stanem, verujem da ću sad još da gazim, neću ovo oprostiti; i verujte da ću vratiti udarac! Samo eto, sad mi je malo teško; sad sam ono potrešen; ali čim se povratim, nastavljamo jako i eto!“. Ovaj novi kanal samo sa jednim kratkim videom je za manje od 24 sata; premašio 100 000 subskrajbera. Na često pitanje mnogih; može li se vratiti obrisani YouTube kanal; moje neko lično mišljenje jeste da su totalno mali izgledi za tako nešto; skoro nikakvi; i ja na tako nešto nebi računao. Ali ono što me drugo brine jeste kako se Baka Prase zaista može boriti protiv Željka MitrovićaPink  televizije ako ne sme da koristi nikakav sadržaj sa njihove televizije i društvenih mreža. Jer činjenica je da bi lako mogao opet dobijati prekršaje. Da sam ja na njegovom mestu verovatno bi imao neki svoj vlastiti server da mi niko ne može brisati sadržaj samo za ovu svrhu. Ali i to je diskutabilno gde pronaći provajdera i u kojoj zemlji da ga Željka Mitrović ne može ugasiti. Da li postoji neka druga društvena mreža gde Baka Prasetu nebi mogli ništa. Možda da snima lajvove svaki dan u isto vreme ali da ga posle snimanja briše što onda nebi imalo ni približan očekivani efekat. I bez obzira na sve, subota 1 oktobar 2022 godine, posle 21hBaka Prase je napravio lajv gde je komentarisao Pinkov dokumentarac o njemu; drugi deo; ako bi smo to mogli nazvati dokumentarac. Podsetiću Vas da Baka Prase ima još dva YouTube kanala. Jedan od njih ima preko 463 000 subskrajbera i za ove YouTube kanale se očekuje da će biti izbrisani. Jedino nam preostaje da vidimo šta će Baka Prase učiniti po pitanju svega toga; ipak je on u žargonu ima IQ200. Nešto će on sigurno napraviti.

Kolika je šteta napravljena brisanjem kanala Baka Prase?

Baka Prase, YouTube kanal; za razliku od drugih kanala Bogdana Ilića je bio glavni kanal. Kreiran je čak 22 decembra 2011 godine; tako da je trajao više od 10 godina. Brojao je čak više od 2 130 000 subskrajbera što je čak više i od Muđa YouTube kanala koji trenutno dok ovo pišem broji nešto više od 2 020 000 subskrajbera. Na njemu je bilo čak 1102 videa. Možete li vi onda i zamisliti koliko truda, snimanja, vremena i finansijski sredstava je bilo potrebno uložiti u sav taj posao da bi to sve nestalo za par minuta. Nisu sva ta video-a bila snimljena iz kompjuterske stolice ispred ekrana, nego su se tu pravile pesme, distreci, snimali spotovi, putovanja i druženja više Balkanskih Jutjubera. Na tim video-ima su bukvalno zabeležena u video formatu nečiji delovi detinjstva. Pa čak i dolazak Obija malog Bogdanovog psa u porodicu Ilić. I milioni nas su bez obzira na mišljenje o Baka Prasetu pratili i gledali sva ta dešavanja i često se smejali i u najkasnije sate. Ta video-a su bila motivacija i mnogim drugim da se od ničega napravi neki novac i krene ulagati u samog sebe. Ali emotivna vrednost i za Baka Praseta i za mnoge druge je bila ogromna i neograničena. Verovali ili ne; sva video-a zajedno na ovom kanalu su brojala čak 1 118 374 224 pregleda. Sa razlogom se svako može pitati zašto je to moralo biti uništeno. Pre brisanja YouTube kanala Željko MitrovićBaka Prase su se dogovorili da zajedno odu na poligraf. Iako je pristao Baka Prase se kasnije predomislio i nije došao na testiranje. Razlog je što je to sve organizovao Željko Mitrović i što Baka Prase nema poverenja da bi se objavili pravi rezultati. I dalje Baka Prase želi da ode na poligraf; ali da to uradi bez Željka Mitrovića


( Jutjuberke Anđela i Nađa )

Što se tiče dokumentarca; tačnije drugog dela o Baka Prasetu; podeljena su mišljenja ali prvo iznenađenje je u tome što dokumentarc traje samo 17:33 minute. Drugi deo dokumentarca je posvećen drami koju je Baka Prase  imao sa Anđelom, Nađom i njenim ocem pre 4 godine. Niko ne osporava da Baka Prase  nije vređao u to vreme ove maloletne devojčice iz Francuske; zato se ta stvar i zove drama. Po principu svaki distrek je sam po sebi napadan i vulgaran ali to nije izmislio Baka Prase. Distreci su postojali i pre njega. Jedino što Baka Prase ima talenat i što je veoma kreativan u svim tim stvarima i što su drame; koje naravno imaju i drugi Jutjuberi; jesu same po sebi uvredljive. Ali definitivno donose popularnost i preglede svim uključenim stranama. U dokumentarcu tvrdnja da je jedna od Jutjuberki bila pretučena; baš ne deluje uverljivo bez dokaza. Što se Anđele Nađe tiče; mnogi ljude vole ove devojčice što možete videti po komentarima na njihovim starijim video-ima. Inače njihov otac je nudio saradnju Baka Prasetu kad je Baka Prase bio u drami sa Kikom; stavljajući se na stranu Baku Praseta. Zašto se oni mešaju, svojim pojavljivanjem u dokumentarcu protiv Bake Praseta; mnogima nije jasno. Ali se pretpostavlja da su devojčicama odavno pali pregledi i popularnost zbog dosadnog sadržaja. Nova drama bi im dobro došla. Sve u svemu pratimo ostala dešavanja i sa nestrpljenjem čekamo distrek na Željka Mitrovića.





 

 

 

 

No comments:

Post a Comment