Wednesday, November 08, 2017

Da li su Muđa i Ćale prvi dobili Youtube Gold Play Button na Balkanu?

Još prošle godine u oktobru 2016 godine, na jednoj od najvećih Youtube konvencija “Amsterdam Dance Event“, među najvećim svetskim kompanijama i jutjuberima, našli su se Đorđe Trbović i Andrej Ilić, direktori kompanije IDJVideos, čiji kanal na Youtube-u trenutno broji preko 1 700 000 sabskrajbera. Tom prilikom dodeljena im je Youtube prestižna zlatna plaketa u obliku 24-karatnog zlatnog play dugmeta i mediji u Srbiji su ih prozvali zlatni momci zbog njihovog uspeha. Proglašeni su prvim ljudima koji su dobili ovu prestižnu nagradu na Balkanu. Međutim njihov uspeh se ne može porediti sa uspehom jutjubera Stefana Vuksanovića poznatog kao Muđa, s obzirom da ovde nije reč o kompaniji. Ovaj dečak je zajedno sa svojim ocem, poznatim kao Ćale; isključivo svojim velikim trudom i upornošću uz podršku mnogobrojnih fanova uspeo da 12 Avgusta 2017 godine u posebnom Youtube live specijalnom prenosu pređe 1 milion sabskrajbera. Zato sa pravom možemo reći da je Stefan Vuksanović prvi jutjuber na Balkanu koji je zaslužno dobio Gold Play Button od Youtube svetske kompanije. Dok našim zlatnim momcima mogu samo da poručim da su oni prva kompanija na Balkanu koja je dobila Youtube Gold Play Button. Nadam se da ta činjenica ne umanjuje uspeh naših zlatnih momaka, ali Stefan Vuksanović jeste prvi jutjuber na Balkanu koji je uspeo da dobije Gold Play Button.


( Muđa i Ćale, najpopularniji jutjuberi na Bakanskoj sceni )

Youtube Play Button do sada se u celom svetu svrstavaju u 4 kategorije i dodeljuju se najpopularnijim Youtube kanalima. Svaki od njih je većih dimenzija jedan od drugog.
  • The Silver Play Button – dodeljuje se kanalima koji prelaze 100 000 sabskrajbera
  • The Gold Play Button – dodeljuje se kanalima koji prelaze 1 000 000 sabskrajbera
  • The Diamond Play Button – dodeljuje se kanalima koji prelaze 10 000 000 sabskrajbera
  • The Ruby Play Button – dodeljuje se kanalima koji prelaze 50 000 000 sabskrajbera

Naravno, svaki uspešan jutjuber ostvaruje profit tokom višegodišnjeg rada preko reklama koje se prikazuju tokom pregleda video-a ali imajte u vidu da je ta novčana suma izuzetno manja kada živite na Balkanu. Takođe ukoliko u video-u govorite jednim od Balkanskih jezika, ograničeni ste mnogo manje sabskrajbera nego što bi ste to postigli da govorite na Engleskom jeziku. I pored svega toga, ogromnim svakodnevnim trudom i ne ispavanim noćima, Stefan Vuksanović je uspeo da prevaziđe sva ograničenja i stekne poštovanje većine građana Balkana ali i poznatih jutjubera isključivo svojim sadržajem i igranjem igrica bez učešća u bilo kakvoj drami koja s vremena na vreme prekriva celu Youtube Balkansku scenu. I pored toga što mu se najviše zamera neprimeren rečnik, ovaj dečak zaslužuje da bude uzor na Balkanu kako se svojim trudom uz veliku podršku pre svega oca, Ćale-ta; ali i ostale porodice i prijatelja može postignuti svetski priznati uspeh i promeniti izuzetno teške okolnosti na bolje. Takođe bi dodao, da je ova porodica učestvovala u mnogim humanitarnim akcijama.   

Šta nam je Muđa poručio preko Instagrama ovom prilikom?


“Sve ovo je bio veliki san. Ovo je dan koji sam sanjao od kada sam počeo sa YouTubom. Toliko godina je prošlo, bez vas i Ćaleta ja ne bih držao sada ovo u svojim rukama, a to je Golden Play Button. Ponosim se vama, što se bili uz mene u najtežim i najlepšim trenucima. Priznajem, hteo sam da odustanem, da nikad više ne upalim kameru, da izbrišem kanal, ali vi ste ti koji su me vratili nazad na put. Ovo je jedan od najlepših dana u mom životu, jer držim nešto što sam mogao samo u klipovima da vidim. Priznanje za milion subscribera je tu, a mi i dalje smo najjači i rastemo svakog dana. Promenili ste mi život i sada dok sedim za svojim stolom samo se sećam svojih početaka i da se ovo dosta dugo čekalo. Konačno je stigao. Sve ovo je bio veliki san malog jutubera. Hvala“.

Pogledajte video povodom ove svečane prilike:


( GOLDEN PLAY BUTTON )

Takođe, vam preporučujem da pogledate i 1.000.000 video koji je čak i mene emotivno dodirnuo. Njihov uspeh je i mene podstakao da se radujem tuđem uspehu jer je zaista lepo videti i doživeti sreću i kad neko drugi uspe. Svi smo mi na Balkanskom prostoru itekako željni uspeha i uspeh cele porodice Vuksanović je samo dokaz da je to moguće. Na kraju mogu samo reći jedno veliko

Č E S T I T A M   LJ U D I   !!!



( 1.000.000 )





No comments:

Post a Comment