O BLOGU

Dragi čitaoci i pratioci bloga…

Hvala vam što ste posetili moj personalni blog Manuel Radovanović, softverskog inženjera iz Beograda. Nadam se da ćete nastaviti da ga redovno posećujete. Bez obzira na vaše znanje programskih jezika, upotrebu Windows ili Linux operativnih sistema, ili jednostavno želite da naučite nešto o gramatici stranih jezika ili se informišete o AI - veštačkoj inteligenciji ili tehnologiji opšteg usmerenja, možete biti sigurni da ste na pravom mestu. Iako je ovaj blog osnovan 2 aprila 2015 godine, s ciljem da pruži pre svega pomoć i tutoriale programerskoj zajednici, tokom vremena je postao personalan blog da bi kao autor mogao da izbegnem bilo kakva ograničenja u sferama pisanja korisnih i informativnih tekstova i s time steknem opravdano mogućnosti da se posvetim i drugim temama koje nisu blisko vezana za programiranje. Na ovom blogu možete pronaći sve što je aktuelno i korisno u svetu poslovanja i tehnologije. Svaka tema koja se može smatrati i najmanjom relevantnom za ovu oblast ima priliku da bude objavljena na ovom blogu i da vam bude od velike koristi. 

Blog sadrži različite forme teksta, od kratkih članaka do dužih eseja. Ja pre svega koristim pristupačan stil pisanja, manje formalan i često se oslanjam na lično iskustvo i mišljenje da bi izrazio svoje stavove o različitim temama. Moj stil pisanja jeste unikat ali zadnjih dana i obogaćen AI – veštačkom inteligencijom. Uz to, blog je vizualno atraktivan i sadrži mnogo fotografija i video materijala. Dizajn je moderan i jednostavan za navigaciju, što olakšava pronalaženje određenih postova preko stranice sadržaj. Tehnologija je brza, stvari se brzo menjaju i zbog toga se stariji tekstovi na blogu ažuriraju ili dopunjuju. To isto znači da neki tekst koji ste davno čitali možete posetiti ponovo i videti šta se promenilo. Većina tekstova, posebno programski tutoriali su propraćeni kôdom i video tutorialima sa Manuel’s No-Talk Programming VideosYouTube kanalom. Ti video tutoriali su od velikog značaja pre svega kada treba nešto da instalirate, pa tek onda da iskodirate neki kôd. Blog je takođe integrisan sa drugim Google uslugama, kao što su Google AnalyticsGoogle Adsense i Google Adwords što čini njegov rad boljim i profesionalnijim. Ukoliko hoćete da se oglašavate ili da doprinesete simboličnom donacijom rad ovog bloga, kliknite ovde . 


( Blog Manuel Radovanović je kreiran i održavan od 2015 godine skromnim setup-om )

Od 2015 godine, blog broji preko 230 postova, preko 500 slika i preko 300 video fajlova. Izuzetno je posećen svaki dan i u proseku ima dnevno preko 1000 pregleda iz celog sveta. Najposećeniji tekstovi broje i preko 20 000 pregleda za samo godinu dana. Na osnovu te činjenice možete samo pretpostaviti koliko top deset postova, koje možete pogledati na dnu svake stranice; broji pregleda za dve i više godina. Posetioci bloga godišnje ostavljaju preko 100 komentara, samo na blogu; uglavnom pohvala i zahvalnosti dok svakodnevno dobijam i preko 10 poruka preko kontakt forme. Za neke poruke su potrebni i sati istraživanja i kodiranja kako bi se odgovorilo na njih. I na svaku se odgovori osim u  slučajevima da je poruka neprimerena. Opet imamo razumevanja da ovaj blog posećuju i osobe sa posebnim potrebama. O velikom broju poruka koje dolaze sa svih društvenim mreža da i ne govorim. Opet sam zahvalan za svaki vid podrške, što na blogu, tako i na svim društvenim mrežama.  

Ovaj blog je zaštićen striktno autorskim pravima, stoga svako kršenje i zloupotreba bilo kog materijala i sadržaja sa ovog bloga može imati teške zakonske posledice. Brend ime autora, Manuel Radovanović, takođe je zaštićeno autorskim pravima, a svaka zloupotreba, posebno na društvenim mrežama, može biti zakonski sankcionisana. Takođe, ukoliko primetite da bilo šta na ovom blogu krši bilo kakva prava, molimo vas da nas odmah obavestite putem e-mail adrese manuelradovanovic@gmail.com , pre bilo kakvog sudskog procesa. Kao čovek koji teži razumevanju, želim da naglasim da možete koristiti materijale sa ovog bloga, ali pod jednim uslovom - morate navesti da je materijal koji ste kopirali preuzet sa www.manuelradovanovic.com . To se ne odnosi na plaćene tekstove u svrhu oglašavanja. Treća strana ima zakonska prava da sankcioniše svoj materijal koji je prosledila ovom blogu u svrhu oglašavanja. Ukoliko niste sigurni da li je materijal plaćen tekst, jednostavno pitajte i kontaktirajte autora.


( Slobodno pošaljite zahtev za prijateljstvo sa bilo koje društvene mreže ) 

Kada se radi o oglašavanju na blogu putem objavljivanja teksta koji promoviše vaše poslovanje, neovisno o tome da li oglašavanje obavljate za sebe ili za svoju kompaniju ili organizaciju, morate poštovati neka pravila. Obratite pažnju na nekoliko važnih pravila koje trebate slediti:

 1. Kontaktirajte autora isključivo putem e-mail adrese manuelradovanovic@gmail.com
 2. Vaš tekst mora sadržavati najmanje 1000 reči.
 3. Vaše slike moraju biti kvalitetne, u formatu *.jpg ili *.png , velikih dimenzija i rezolucije.
 4. Video sadržaj mora biti uploadovan na video platformu poput YouTube-a.
 5. Pre objave, potrebno je uplatiti iznos od 30 eura putem forme na stranici DONACIJE. Uz uplatu, navedite i svoje ime i prezime kako bi se transakcija mogla evidentirati u računovodstvene svrhe.
 6. Novac ne smete uplaćivati putem e-maila adrese manuelradovanovic@gmail.com, čak i ako želite donirati. Isključivo koristite formu na stranici DONACIJE. Jednom uplaćen novac neće biti vraćen.

Sledeći ova pravila, moći ćete promovisati svoje poslovanje na blogu na pravilan i veoma učinkovit način. Isto tako. 

 • Očekuje se da su tekstovi i materijali koje šaljete primereni, konstruktivni, da nisu deo bilo kakve destrukcije ili prevare i da ne krše autorska prava.
 • Vaš tekst može biti prepravljen kako bi se uklopio sa drugim tekstovima na blogu i postao unikatan, ali samo na srpskom jeziku. Ako imate isti tekst na drugom veb sajtu, blogu, ili veb portalu na drugom jeziku, vaš tekst će biti uklonjen sa bloga.
 • Vaš tekst može biti reklamiran sa naše strane na svim vrstama medija, kako bismo privukli što više posetilaca na vaš post. Ovo neće biti tretirano kao kršenje vaših autorskih prava.
 • Vaš tekst će ostati objavljen na blogu dok blog postoji. Oglašavanje će vam se isplatiti višestruko, ali autor zadržava pravo da ga ukloni ukoliko se vaše poslovanje promeni, ili ukoliko tekst postane zastareo, netačan ili ugrožava reputaciju bloga, bez ikakvog upozorenja ili novčane nadoknade.
 • Možete ostvariti popuste ukoliko se oglašavate sa više tekstova. Zamena banera je uvek dobrodošla. Vodite računa da dimenzije banera budu 300 x 300 pikselarezolucije 96 dpi.

Hvala vam što ste pročitali tekst o našem blogu i nadam se da ste sada bolje upoznati sa njegovim izuzetnim karakteristikama i načinom funkcionisanja. Nadamo se da ćete ga često posećivati i da će vam biti od velike pomoći u vašim aktivnostima. Takođe, zahvaljujemo vam na svakoj podršci koju nam pružate, bilo da se radi o donacijama, preporukama, komentarima ili e-mail korespodenciji. Unapred se radujemo mogućnosti poslovne saradnje ukoliko se odlučite da se reklamirate na našem blogu. Molimo vas da ne oklevate da nas kontaktirate ukoliko imate bilo kakva pitanja. Ako želite da saznate nešto više o meni, možete pročitati moju biografiju ovde.

"Najbolji način da započnete saradnju jeste da prestanete da pričate i počnete da radite zajedno." - Walt Disney
 

 

 

Nema komentara:

Objavi komentar