O BLOGU


Danas biti programer je jedan od najtraženijih i najplaćenijih poslova na tržištu rada, čak i u Srbiji.

To niko ne spori, ali gde ste vi u svemu tome?


( Istočna Evropa, developer-i iz celog sveta )

Ovaj blog je namenjen svim osobama koji se bave ili nameravaju da se bave programiranjem!

Ovo je moj personalni blog, ali samo iz jednog važnog razloga; a to je da otvoreno mogu da diskutujem o svemu.    

Ovo je blog koji će vam rešiti mnoge programerske izazove ali i mnoge druge o kojima kao programer i ne razmišljate. Poštedeti će vas lutanja i gubljenja dragocenog vremena i finansijski sredstava. Ovo je blog na kome će te moći pročitati tekstove koje vam niko neće reći!

Ovaj blog nije samo tutorijal za programske jezike, takođe nije ni ograđen samo na programiranje. Danas biti programer znači konstantno učiti i napredovati, imati savršeno pamćenje, biti deo veće i poslovne i programerske zajednice, poznavati mnogobrojna pravila poslovanja, gledati unapred, poznavati engleski pa čak i nemački jezik.

Sad se pitate zašto nemački jezik? Šta će vam to? Koji programer u Srbiji zna nemački jezik?

Najjednostavnije na to pitanje vam mogu odgovoriti pitanjem. Kad postanete profesionalni programer i kad Srbija uđe u Evropsku Uniju, šta vi mislite sa kime će te vi da poslujete i šta mislite da vas tamo čeka? Projekti, tržište rada, kompanije, kolege i poslovanje na srpskom jeziku?

Zato ne trebate da se ograničavate u ničemu, sve što možete znati i naučiti, naučite! Svako neznanje danas mnogo skuplje košta i sve će biti skuplje. A što se tiče budućnosti; budite sigurni da će svako da bude programer kao što su danas korisnici, ostale poslove će preuzeti roboti.

Na bezbroj pitanja i dilema, imam odgovore na nekom mom ličnom iskustvu i hoću da podelim sa svima, jer bilo je veličanstveni ljudi koji su valjali i meni u životu. A ljudskost se ne zaboravlja.

Zato vas pozivam sve, da s vremena na vreme, pročitate neki od mojih tekstova.   

Budućnost se ne čeka, ona se sad stvara!

Autorska prava na ovom blogu znači da vi slobodno možete deliti, koristiti sav moj sadržaj na mom blogu i u komercionalne svrhe pod uslovom da naznačite izvor, www.manuelradovanovic.com , ispod materijala koje ste preuzeli sa mog bloga. Inače se zahvaljujem svim osobama koje dele materijal sa mog bloga i navode moj blog kao izvor.
Nema komentara:

Objavi komentar